't Polderboerke

't Polderboerke wordt geproduceerd op Zuivelboerderij 'Poldergenot' uit Rutten (Flevoland). Op deze zuivelboerderij wordt de dagverse melk, rechtstreeks van de koe, verwerkt tot een traditionele boerenkaas.  't Polderboerke is bereidt uit "rauwe" melk en wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd. Door gebruik te maken van de natuurlijke bacteriëen die zich in deze "rauwe" volle melk bevinden onderscheidt 't Polderboerke zich duidelijk van de fabriekskaas die overal in de winkels ligt. Dit vereist echter wel een "schone" melkstroom. Hier ligt de oorsprong van het gezegde: "De beste kaas wordt gemaakt in de melkstal." Door deze (h)eerlijke boerenkaas minimaal 16 week te laten rijpen ontstaat er een heerlijk kaas, die garant staat voor herhaal aankopen. De herken-baarheid van deze boerenkaas: 't Polderboerke is groot door zijn onderscheidende bruine kleur. Het etiket verwijst naar de ambachtelijkheid van de kaas, net als naar de traditie die van het boerenkaas maken. Kortom: een kaas die niet op kaasafdeling van een actieve winkel mag ontbreken.

Bedrijfsreportage: